Vakantie in Tsjechië:CZeCOTTourmapsOost BohemenUNESCOActieve vakantieVerkeersregelingen
Ga naar het begin van de paginainhoud CZeCOT logo Toeristisch portaal van Tsjechië
Ontdek Tsjechië met CZeCOT!

uitgebreid zoeken
ČeskyDeutschEnglishEspañolFrançaisItalianoNederlandsPolskiпо-русскиSamenwerking met onsSamenwerking met ons  Kaart van de websiteKaart van de website
Reserveer accommodatie online: Aankomst: Aantal nachten:
Fotos + kaartjes Videogalerie
Virtuele bezichtigingen Weer
Toeristische programma's Belevenispakketten
Audiogalerie Landkaarten
Kalender van de evenementen  
Toeristische informatieservice
Actualiteiten
Regio

Tsjechische republiek
De regio van Pilsen
Het Boheemse Paradijs
Het Boheemse Woud
Het noordwestelijke Bohemen
Hoogland (Vysočina)
Midden Bohemen
Midden Moravië
Slatinice
Teplice nad Bečvou
Noord Moravië en Silezië
Oost Bohemen
Adelaarsgebergte en de regio Podorlicko
Het grensgebied Bohemen-Moravië
Het Grensgebied Kladsko
Velichovky
Králický Sněžník
Regio Chrudimsko-Hlinecko
Regio Hradecko
Regio Pardubicko
Lázně Bohdaneč
Praag
Reuzengebergte
Janské Lázně
Uitlopers van Krkonoše
Lázně Bělohrad
Tsjechisch Noorden
Westboheemse kuurbadplaatsen
Zuid-Bohemen
Bechyně
Třeboň
Vráž bij Písek
Zuidmoravië

Thema
Actieve vakantie
nieuws
De gids Tsjechië trotter De gids Tsjechië trotter
Tips van de Tsjechië trotter:
 • Gebruik voor snel opzoeken van de vereiste informatie fulltext op en ga naar de kaart van de server .

Aktuele tip:

Kotula's houten hutje in Havířov-Bludovice
Kotula's houten hutje in Havířov-Bludovice

Samenwerking met ons
Aanmelden bij de administratie
Partners van de server

CzechTourism logo

Tripadvisor logo

Resultaten van de enquêtes
Praag Midden Bohemen Zuid-Bohemen Het Boheemse Woud De regio van Pilsen Westboheemse kuurbadplaatsen Het noordwestelijke Bohemen Tsjechisch Noorden Het Boheemse Paradijs Oost Bohemen Hoogland (Vysočina) Zuidmoravië Midden Moravië Noord Moravië en Silezië Reuzengebergte

Noord Moravië en Silezië

Hoeveel tijd zoudt u nodig hebben om met dit interessante deel van ons land kennis te maken?? Vele jaren zou u kunnen zwerven door deze streek van bergen en schilderachtige dalen en daarbij de unieke bezienswaardigheden, onverwachte natuurmonumenten, betoverende natuurbeelden van alle jaargetijden, alsmede de veelkleurigheid van levende volkstradities en ambachten bewonderen. U zoudt veel kracht moeten hebben om alle lokmiddelen van de diverse sportplaatsen uit te proberen en alle lekkernijen en dranken te proeven, die in de kroegjes en keukens van deze unieke regio worden aangeboden.

Een passend achterland voor de recreatie vindt u zowel in de grote steden als ook in de kleine dorpjes en nederzettingen. Een rijke en door talrijke monumenten gedocumenteerde geschiedenis, niet weinig belangrijke persoonlijkheden van de wetenschap, kunst en sport, grootscheepse muziekfestivals en toneelspelen, honderden kilometers gemarkeerde wandel- en fietsroutes, schitterende bergketens: dat is Noord Moravië en Silezië. De regio is rijk aan de bewaarde natuur en lokt duizenden bezoekers die van jagen en vissen houden. U vindt hier honderden kilometers forelwater, talrijke stuwmeren, fazantenparken en jachtgebieden, waar geweldige jagerssmulpartijen mogelijk zijn.

Historische monumenten

De burchten en kastelen van de Moravisch-Silezisch streek ademen een rijke geschiedenis en pronken met niet te evenaren bouwstijlen. De meeste daarvan zijn omringd door de goed verzorgde kasteelparken of -tuinen met zeldzame boomsoorten, waarin talrijke rondleidingen worden georganiseerd.

Het gaat vooral om de kastelen Hradec nad Moravicí, Raduň, Fryštát v Karviné, Bruntál, de burchten Hukvaldy, Sovinec, Starý Jičín en Štramberská trúba.Kerkelijke monumenten

De regio is rijk aan kerkelijke monumenten. Het geloof als één van de machtigste beweegredenen van het menselijk leven liet honderden kerken, kapellen, kloosters en bedevaartsplaatsen ontstaan. Bijna niemand weet dat in deze regio een unieke verzameling (de grootste in de Tsjechische Republiek) van de oude houten kerkjes en andere houten bouwwerken bestaat, die typisch is voor het gebergte Beskydy en de streek daaronder. Wij vinden deze schitterende houten bouwwerken in Hrčava, Nýdek, Bystřice, in het dorp Guty, in Dolní Marklovice, Albrechtice, Sedliště, Řepiště, Bílá, Grúň, Prašivá, Čeladná, alsmede in Hodslavice en in andere plaatsen.

Technische monumenten en ambachten

De oude ambachten hebben in de Moravisch-Silezische regio een oeroude traditie. Uit deze traditie ontstonden vele museums waar u de geschiedenis kunt inademen en kennis verwerven. De bekendste en in het Europese kader vaak uniek zijn: het mijnwerkersmuseum in Ostrava – Petřkovice, bunkers en vestingen in het grensgebied (de meest bekende is het vestingwerk Hlučín – Darkovičky), het technisch museum over de geschiedenis van de productie van het automerk Tatra in Kopřivnice, het wagonmuseum in Studénka, sommige behouden water- en windmolens in de streek, het stedelijke museum in Budišov nad Budišovkou met de tentoonstelling over de winning en verwerking van kleileisteen, de klokkengieterijwerkplaats in Halenkov, de glasfabrieken Karolinka, het museum over de ontginning van goud en ertsen in Zlaté Hory, de unieke fabriek en museum van het met de handvervaardigde papier in Velké Losiny.

Natuurrijkdom

Voor de Moravisch-Silezische regio zijn de twee bergketens dominant - Jeseníky en Beskydy, waarin men ook de grootste bergtoppen van Moravië vindt - de bergen Praděd en Lysá Hora zijn legendarisch met door sagen omfloerste heuvels.
De Moravisch-Silezische regio kan pochen op de hoogste concentratie van landschappelijk beschermde gebieden en natuurparken in de gehele republiek. Er zijn daar vele tientallen te tellen. Hiertoe behoren rijke bossen, rotsen, vreemde natuurformaties, venen en zeldzame moerassen. De bergen Jeseníky en Beskydy steken uit in de heldere schone berglucht en door de behouden en vaak bijna maagdelijke natuur.
Het jongste landschappelijk beschermde gebied van de Tsjechische Republiek is het gebied Poodří:
dit gebied is opgericht in 1991 en ligt aan de beide oevers van de rivier Odra. Door dit gebied leidt een boeiend leerpad genaamd Zilverpad (Stříbrný chodník).
Onder de botanische tuinen is het Arboretum Nový Dvůr u Opavy te noemen.
Schilderachtig zijn ook de natuurparken Moravice, Oderské vrchy, Sovinecko en de watervallen Rešovské Vodopády, die tot de fraaiste in de Tsjechische republiek behoren.

Actieve vakantie en vrije tijd

Wandeltoerisme

Het berglandschap met het voorgebergte geven een schitterend beeld van het landschap, dat uitnodigt tot interessante beklimmingen en wandelingen op de beboste berghellingen en bergkammen van Beskydy. Ook het gebergte Jeseníky biedt een reeks van gemarkeerde wandelroutes die door het schilderachtige landschap leiden. Zij verlokken tot wandelingen door de dalen van rivieren Moravice, Odra en Budišovka of door de romantische omgeving van het stuwmeer Slezská Harta.

Fietsen
De regio is letterlijk doorweven door een net van gemarkeerde fietspaden waarvan meer dan 1500 km beschikbaar zijn. Door de streek lopen enkele hoofd fietspaden door zoals: het fietspad Jantarová Stezka, de Silezische magistraal, de magistraal Beskydy-Karpaty, de route Jihlava – Český Těšín en eveneens de belangrijke internationale routes vanuit het Poolse grensgebied, de zogenaamde Euroregio Těšínské Slezsko. Andere wonderschone fietspaden zijn in de omgeving van de stad Frýdek-Místek, Poodří en in het gebergte Nízký Jeseník te vinden. In het bergachtige terrein van Beskydy en Hrubý Jeseník komen met name de wat meer getrainde fietsers aan hun trekken.

Wintersport
De gebergtes Jeseníky en Beskydy zijn met hun recreatiecentra, aangename hotels, berghutten en skiterreinen voor skilopen, skiafdaling, snow-boarding en sleetje-rijden ideale toeristische doelen. Jeseníky is bekend om de uitstekende sneeuwomstandigheden vanaf november tot en met mei. Heel populair zijn de bekende skicentra zoals Ovčárna onder de berg Praděd, Malá Morávka en in het gebied van Beskydy het skicentra Pustevny, Bílá, Grúň, Zlatník en vele andere. Uitstekende skilooproutes bevinden zich ook in het voorgebergte van Jeseníky.

Het Agro-toerisme
Op veel landgoederen op het platteland kan Agro-toerisme worden bedreven. U kunt zich met paardrijden, jagen of vissen bezig houden of van het gastvrije milieu in het schilderachtige landschap genieten.

Golf
De aanhangers van golf kunnen spelen op de achttien holes golfbaan op het terrein van het slotpark in Šilheřovice of in Kravaře. Een hele nieuwe golfbaan is in Čeladná opgericht , waarmee het bedrijf pas in de zomer 2001 is begonnen en na de voltooiing zal deze golfbaan met haar 36 holes de grootste zijn in de gehele Tsjechische Republiek.

Kuurbadplaatsen en kuurbadnijverheid

Het goede behoud van de natuur en het voorkomen van vele bronnen van de heilzame mineraal- jodiumbronwateren van maritieme oorsprong uit de tijd van de tertiaire plooiing veroorzaakten in de vorige eeuwen het ontstaan van vele kuurbadplaatsen. Het verblijf in de kuurbadplaatsen kunt u gemakkelijk combineren met korte uitstapjes of met de bindende culturele belevenissen. De kuurbadplaatsen zoals Darkov in Karviná, Klimkovice bij Ostravy, Karlova Studánka, Lázně Lipová, het Priessnitz-Sanatorium in Gräfenberg en kuurbadplaats Velké Losiny behoren tot de zeer gezochte plekken in de regio.

Gastronomie

Hoofd en maag van alle bezoekers raken in verrukking door alle plaatselijke Moravische specialiteiten. De verrukkelijke drank Valašská Slivovice staat met haar werking op de gezondheid en het goede humeur wijd en zijd bekend, evenals het bier van de beroemde merken Radegast en Ostravar.
U kunt u de populaire koeken, de bekende Frgály, de soep Kyselica en de worstjes, gegratineerd in bierdeeg en vele andere lekkernijen laten smaken.

Rijke tradities, rijke cultuur

Het culturele aanbod van de regio bestaat uit een reeks van dans- en zangensembles, folklore en zangfestivals, museums in kastelen en steden, bioscoop, theaters in grote steden, het internationale marionettenfestival Janáčkův Máj, muziekfestivals Janáček´s Hukvaldy en Beethovens´s Hradec enz. Het openluchtmuseum in Rožnov pod Radhoštěm je is een uniek nationaal cultuurmonument van de volksarchitectuur, de volksgewoontes en tradities. Met name de kinderen genieten van het bezoek in het spookkelder van sprookjes in het dierenpark in Ostrava of de jaarlijkse bijeenkomst van spookbeelden in Štramberk, de ritten van de historische trams of van een korte uitstapje naar de geheimen van het heelal in het planetarium te Ostrava.Fotos + kaartjes
Videogalerie
Webcameras
Toeristische objecten
Monumenten en toeristische attrakties (alle uitschrijven)
 
binnen afstand van km vanaf de GPS-punt:
°'breede (N) °'"lengte (E)
Open:
Kies datum met behulp van kalender- JavaScript.


Verdere zoekparameters
Certificaten


Regionale certificaten
Dienst:


Vervoer
Opzoeken van bus- en treinverbinding
Verkeerspunten (alle uitschrijven)
 
binnen afstand van km vanaf de GPS-punt:
°'breede (N) °'"lengte (E)
Categorie:
Verdere zoekparameters
Certificaten
Regionale certificaten

Vliegveld (alle uitschrijven)
 
binnen afstand van km vanaf de GPS-punt:
°'breede (N) °'"lengte (E)
Categorie:
Verdere zoekparameters
CertificatenRegionale certificaten

Actuele verkeersinformatie

Cultuur- en sportevenementen en maatschappelijke evenementen

Accommodatie, kuuroord, verhuur van ruimtes
Rereservering van accommodatie (alle uitschrijven)

Accommodatie zoeken

Plaats:mapa ČR
Aankomst:Aantal nachten:Vertrek: 19.11.2017
Minimale klas:

Campings en vakantiehuisjes (alle uitschrijven)
 
binnen afstand van km vanaf de GPS-punt:
°'breede (N) °'"lengte (E)
Categorie:
Klas:
geopend in Kies datum met behulp van kalender- JavaScript.
Verdere zoekparameters
Aangeboden diensten en voorzieningen:
Voorzieningen

Geef maximale afstand van de attraktie. Wilt u dat de attraktie in de gegeven instelling is, geef nul op.

Verhuur van ruimtes
Kuuroord- / wellnessinstelling

Restaurants, bars, cafés...
 
binnen afstand van km vanaf de GPS-punt:
°'breede (N) °'"lengte (E)uur
Verdere zoekparameters
Certificaten

Regionale certificaten
Voorzieningen

Geef maximale afstand van de attraktie. Wilt u dat de attraktie in de gegeven instelling is, geef nul op.

Sportgelegenheden
Sportgelegenheden (alle uitschrijven)
 
binnen afstand van km vanaf de GPS-punt:
°'breede (N) °'"lengte (E)
Verdere zoekparameters
Certificaten


Regionale certificaten
Aangeboden diensten (Bij meerdere aankruisingen worden objecten opgezocht die alle aangekruiste diensten aanbieden.)

Golfbanen (alle uitschrijven)
 
binnen afstand van km vanaf de GPS-punt:
°'breede (N) °'"lengte (E)
Categorie:
Verdere zoekparameters
CertificatenRegionale certificaten
Geopend: Kies datum met behulp van kalender- JavaScript. Handicap dag:


Diensten:

Wintersportcentra / skipisten
Object voor paardensport (alle uitschrijven)
 
binnen afstand van km vanaf de GPS-punt:
°'breede (N) °'"lengte (E)
geopend in Kies datum met behulp van kalender- JavaScript.
Verdere zoekparameters
Certificaten

Regionale certificaten
Aangeboden diensten en voorzieningen:
Informatiecentra, gidsen
Informatiecentra (alle uitschrijven)
 
binnen afstand van km vanaf de GPS-punt:
°'breede (N) °'"lengte (E)
Categorie:


geopend in Kies datum met behulp van kalender- JavaScript.
Verdere zoekparameters
Certificaten

Regionale certificaten
Diensten v.h. informatieventrum:

Gidsen (alle uitschrijven)


Licentie:Weer
 zaterdag 18.11.zondag 19.11.maandag 20.11.dinsdag 21.11.
České Budějovice
Betrokkenzuidwestelijke wind
5°C14.8
(20:20)
Sneeuwbuien
3°C/1°C
Af en toe regen met sneeuw
4°C/1°C
Betrokken
7°C/4°C
Karlovy Vary
Bewolktwestelijke wind
1°C44.4
(20:00)
Bewolkt
1°C/0°C
Natte sneeuw
2°C/1°C
Motregen
5°C/3°C
Olomouc
Overwegend helderzuidwestelijke wind
4°C14.8
(20:00)
Bewolkt
4°C/-1°C
Af en toe regen met sneeuw
4°C/0°C
Betrokken
6°C/1°C
Ostrava
Betrokkenzuidwestelijke wind
4°C18.5
(20:00)
Regen met sneeuw - af en toe regen
4°C/0°C
Bewolkt
3°C/0°C
Regen
8°C/2°C
Zlín
Overwegend helderzuidwestelijke wind
4°C14.8
(20:00)
Bewolkt
4°C/1°C
Regenbuien
5°C/0°C
Bijna helemaal bewolkt
8°C/2°C

Bron: weer Meteocentrum

Toeristische informatieservice

- archiv oudere berichten -
Met de gegeven regio samenhangende gebieden

 • Beskydygebergte (beschermd natuurgebied)
 • Jeseníky (beschermd natuurgebied)
 • Litovelské Pomoraví (Beschermd natuurgebied Litovelské Pomoraví) (beschermd natuurgebied)
 • Poodří (Odra rivier streek) (beschermd natuurgebied)
 • Lašsko streek (Folkloregebied)
 • Silezië streek (Folkloregebied)
 • Walachij streek (Folkloregebied)
 • Králíky streek (militairgebied)
 • Ostrava streek (militairgebied)
 • Opava streek (militairgebied)
 • het bisdom van Olomouc (ressort van episcopaat)
 • Het bisdom van regio Ostrava-Opava (ressort van episcopaat)
 • Olomouc (ressort van joodse gemeente)
 • Ostrava (ressort van joodse gemeente)
 • Comité van de territoriale bond voor Noord Moravië en Silezië van de Tsjechische Vissersbond (visserijgebied)

Do not click this link and this link or you will be banned!

loginImage