Vakantie in Tsjechië:CZeCOTTourmapsOost BohemenUNESCOActieve vakantieVerkeersregelingen
Ga naar het begin van de paginainhoud CZeCOT logo Toeristisch portaal van Tsjechië
Ontdek Tsjechië met CZeCOT!

uitgebreid zoeken
ČeskyDeutschEnglishEspañolFrançaisItalianoNederlandsPolskiпо-русскиSamenwerking met onsSamenwerking met ons  Kaart van de websiteKaart van de website
Reserveer accommodatie online: Aankomst: Aantal nachten:
Fotos + kaartjes Videogalerie
Virtuele bezichtigingen Weer
Toeristische programma's Belevenispakketten
Audiogalerie Landkaarten
Kalender van de evenementen  
Toeristische informatieservice
Actualiteiten
Regio

Tsjechische republiek
De regio van Pilsen
Het Boheemse Paradijs
Het Boheemse Woud
Het noordwestelijke Bohemen
Hoogland (Vysočina)
Midden Bohemen
Midden Moravië
Slatinice
Teplice nad Bečvou
Noord Moravië en Silezië
Oost Bohemen
Adelaarsgebergte en de regio Podorlicko
Het grensgebied Bohemen-Moravië
Het Grensgebied Kladsko
Velichovky
Králický Sněžník
Regio Chrudimsko-Hlinecko
Regio Hradecko
Regio Pardubicko
Lázně Bohdaneč
Praag
Reuzengebergte
Janské Lázně
Uitlopers van Krkonoše
Lázně Bělohrad
Tsjechisch Noorden
Westboheemse kuurbadplaatsen
Zuid-Bohemen
Bechyně
Třeboň
Vráž bij Písek
Zuidmoravië

Thema
Actieve vakantie
nieuws
De gids Tsjechië trotter De gids Tsjechië trotter
Tips van de Tsjechië trotter:
  • Gebruik voor snel opzoeken van de vereiste informatie fulltext op en ga naar de kaart van de server .

Aktuele tip:
Hotel Jirásek
Hotel Jirásek

Terešov - joodse begraafplaats
Terešov - joodse begraafplaats

Samenwerking met ons
Aanmelden bij de administratie
Partners van de server

CzechTourism logo

Tripadvisor logo

Resultaten van de enquêtes
Praag Midden Bohemen Zuid-Bohemen Het Boheemse Woud De regio van Pilsen Westboheemse kuurbadplaatsen Het noordwestelijke Bohemen Tsjechisch Noorden Het Boheemse Paradijs Oost Bohemen Hoogland (Vysočina) Zuidmoravië Midden Moravië Noord Moravië en Silezië Reuzengebergte

De regio van Pilsen

De streek van Pilsen was dank haar unieke ligging in de stroomgebieden van vier samenlopende rivieren een belangrijke kruising van de historische landwegen alsmede de ontmoetingsplaats voor de Europese handel- en cultuurinvloeden.
Het centrum van deze streek is de stad Plzeň, een economische, culturele en maatschappelijke metropool van het gehele Westbohemen. De wereldroem heeft Pilsen verdiend vooral dankzij de productie van de stadbrouwerij, vandaag de brouwerij Plzeňský Prazdroj: Pilsener Urquell.
Wij nodigen u daarom uit naar een regio waarin u na uw smaak kunt kiezen: voor de rijke cultuurhistorische erfenis, de harmonische natuur, de interessante evenementen of de uitstekende gastronomie, waardoor het gebied van Pilsen ook beroemd is. Het gebied vormt een ideaal doel voor allen die ontspanning van stress en werkdruk zoeken.

De schatkamer van de Barok

In de sporen van de geniale schepper Jan Blažej Santini-Aichel
De fantasie en moed, alsmede de karakteristieke kenmerken zijn het geheim van het succes van de productie van de geniale architect en bouwmeester Jan Blažej Santini-Aichel, wiens werken tot de meest originele uitingen van de Europese barok behoren.
In het noordelijke deel van het Pilsen-gebied kunt u sommige van zijn werken bewonderen: de bedevaarder Maria Boodschap en proosdij in Mariánská Týnice, de kapellen in Mladotice, de kerken in Kozojedy, Všehrdy en Nové Mitrovice of het boerenhof te Hubenov.

De grootachtige sacrale bouwwerken van Kilian Ignaz Dienzenhofera, een ander uit de rij van de prominente architecten van het Pilsen-district, vormen de dominanten van uitgestrekte landschapseenheden. De Mariahemelvaartskerk te Přeštice beheerst vanuit de heuvel het landschap rond Přeštice en de kerk van St. Jan van Nepomuk, die gebouwd is op de plaats van het geboortehuis van de heilige, vormt de voorgrond van het zicht op Nepomuk in volledige harmonie met het kasteel en de berg Zelená Hora. De barokke halsketting neergelegd in het landschap rond Pilsen wordt aangevuld met het complex van bouwwerken van Jakub Auguston – het monumentale klooster te Chotěšov, het kasteel in Dolní Lukavice of het unieke dubbelkasteel in Nebílovy.

Kasteel-intermezzo
De adellijke residenties rond Pilsen zijn geen grootse getuigenis van de rijkdom van de adellijke geslachten, omdat de meeste grond eigendom is geweest van het machtige klooster, d.w.z. de kloosters in Kladruby, Plasy, Chotěšov en Nepomuk.
In de streek van Pilsen kunnen wij eerder de kastelen en kasteeltjes zien in charmante harmonie met het landschap, gebouwd voor gemak van hun eigenaren en daarover getuigend, dat de kunst van het genieten van het leven, de ars vivendi, voor hen belangrijker was dat de representatie.

Sporen van joodse cultuur

De sporen van de joodse cultuur ontmoet men in de streek van Pilsen zeer vaak. De eerste berichten over aanhangers van het joodse geloof rond Pilsen zijn afkomstig uit de 14e eeuw. De joden mochten zich niet altijd rechtstreeks in Pilsen vestigen, zodat zij toevlucht vonden in de dorpen en stadjes rond Pilsen. Eerst in de 19e eeuw zijn alle beperkingen opgeheven en de joden vestigden zich en ondernamen vrij in de grote steden, dus ook in Pilsen. Naarmate de joodse gemeente van hier groeide en rijk werd, ontstond er de noodzakelijkheid een nieuwe. voordien van genoeg ruimte, synagoge, waarin alle gelovigen konden worden opgenomen, te bouwen.

De grote synagoge te Pilsen werd op de grens van de historische stad in het jaar 1892 gebouwd. Het bouwwerk met twee torens en oriëntale elementen werd de tweede grootste behouden gebleven synagoge in Europa (derde grootste ter wereld). Het interessante interieur met het zeldzame hout uitgesneden altaar en unieke orgel kan 2000 mensen bevatten. Vandaag worden in de synagoge naast regelmatige godsdiensten ook concerten georganiseerd, die van de bijzondere akustiek en betoverende sfeer van de plaats gebruik maken.

Drie bronnen van de Pilsener streek –Pilsener Urquell, Fernet Stock en Bohemia Sekt

Drie alcoholische dranken die in de regio worden geproduceerd, zijn iets meer dan alleen typische producten van die streek. Pilsener Urquell, Fernet Stock en Bohemia Sekt betekenen de bittere, bedwelmende, mysterieuze en niet na te bootsen smaak van de regio.

De roem van de Plzeňský Prazdroj – Pilsener Urquell
De voorstelling van een bedauwd glas van de echte Pilsener met de muts van het witte schuim is voor velen de beste uitnodiging naar Pilsen. Want wie wilde niet de beroemde Pilsener proeven rechtstreeks in de stad die hem de naam gaf?
Al sinds de Middeleeuwen is Pilsen de stad die met het bier vast verbonden is. Bijna alle huizen van de binnenstad genoten het recht om bier te brouwen. Al gauw ontstonden kleine brouwerijen, maar de kwaliteit was vaak nogal laag.
Aan het begin van de 19e eeuw maakte de bierbrouwerij in Pilsen een diepe crisis door, die tot een incident om het stadplein uitmondde. Voor het stadhuis zijn 36 vaten bier uitgegoten, omdat het bier als schadelijk voor de menselijke gezondheid bevonden was. Juist deze gebeurtenis is waarschijnlijk de laatste impuls geweest voor de brouwgerechtigden, om een moderne, eigen brouwerij te gaan bouwen.
Het eerste brouwsel volgens de nieuwe technologie, werd in de stedelijke brouwerij op 5 oktober 1842 gebrouwen. Het eindproduct was letterlijk geniaal, want het nieuwe lagerbier had een verrukkelijke smaak, die het zich tot op de dag van vandaag vermag te houden en die de hele wereld tevergeefs probeert na te bootsen. De moderne technologie, vele kilometers lange kelders waarin het fameuze bier rijpte, de van generatie tot generatie overgeven traditie met het „mysterieuze“ recept, dat alles maakte het bier uit de Plzeňský Prazdroj snel tot één van de populairste bieren ter wereld.

Het bittere geheim van Fernet Stock
De aanhangers van de bittere sterke dranken op hele wereld kennen Fernet Stock, dat sinds 1927 de fabriek Stock Plzeň – Božkov produceert. Het geheim van Fernet Stock schuilt in de unieke productiemethode. Het recept is streng bewaakt, maar wij kunnen u verraden, dat de basis van Fernet Stock veertien kruiden vormt, waaronder kruiden uit de Pyreneeën, het Atlasgebergte, Kameroen of Pakistan. De echte Tsjechische Fernet Stock bevat onder andere de wortels van de gentiaan, de kinine- en sinaasappelschors, roomse kamille en het loof van de gezegende distelkruid.
Achter de populariteit van Fernet Stock staat echter niet alleen zijn niet na te bootsen smaak, maar ook de weldadige gezondheidswerking. De kruiden hebben namelijk gunstige invloed op vertering- en zenuwsysteem en tonen ook een bloedzuiverende en regenererende werking. Bovendien wordt Fernet Stock geproduceerd „zonder chemie“ en in vergelijking met andere sterke kruidendranken bevat Fernet Stock alleen een heel kleine hoeveelheid suiker – zo rond de 18 gram per liter.

Bohemia Sekt : Keurmerk van de uitzonderlijkheid
In Starý Plzenec, misschien wel op dezelfde plaats als eeuwen geleden, vinden wij de kelders van de maatschappij Bohemia Sekt, Českomoravská vinařská a.s., de meest belangrijke producent van wijnen in de Tsjechische Republiek.
Tien meter diepte, oppervlakte van 3800 kwadraatmeters2, constante temperatuur – dat zijn ideale voorwaarden voor het rijpen van wijn. Juist hier wordt de wijnbouwtraditie met de toptechnologie van het wereldniveau verbonden. De ervaringen die hier meer dan vijftig jaar geleden de bekende wijndeskundige Louis Girardot uit Champagne in Frankrijk overgaf, vonden in Starý Plzenec aandachtige luisteraars en creatieve opvolgers.Fotos + kaartjes
Videogalerie

  • District Pilsen (Czechtourism)
Webcameras
Toeristische objecten
Monumenten en toeristische attrakties (alle uitschrijven)
 
binnen afstand van km vanaf de GPS-punt:
°'breede (N) °'"lengte (E)
Open:
Kies datum met behulp van kalender- JavaScript.


Verdere zoekparameters
Certificaten


Regionale certificaten
Dienst:


Vervoer
Opzoeken van bus- en treinverbinding
Verkeerspunten (alle uitschrijven)
 
binnen afstand van km vanaf de GPS-punt:
°'breede (N) °'"lengte (E)
Categorie:
Verdere zoekparameters
Certificaten
Regionale certificaten

Vliegveld (alle uitschrijven)
 
binnen afstand van km vanaf de GPS-punt:
°'breede (N) °'"lengte (E)
Categorie:
Verdere zoekparameters
CertificatenRegionale certificaten

Actuele verkeersinformatie

Cultuur- en sportevenementen en maatschappelijke evenementen

Accommodatie, kuuroord, verhuur van ruimtes
Rereservering van accommodatie (alle uitschrijven)

Accommodatie zoeken

Plaats:mapa ČR
Aankomst:Aantal nachten:Vertrek: 19.11.2017
Minimale klas:

Campings en vakantiehuisjes (alle uitschrijven)
 
binnen afstand van km vanaf de GPS-punt:
°'breede (N) °'"lengte (E)
Categorie:
Klas:
geopend in Kies datum met behulp van kalender- JavaScript.
Verdere zoekparameters
Aangeboden diensten en voorzieningen:
Voorzieningen

Geef maximale afstand van de attraktie. Wilt u dat de attraktie in de gegeven instelling is, geef nul op.

Verhuur van ruimtes
Kuuroord- / wellnessinstelling

Restaurants, bars, cafés...
 
binnen afstand van km vanaf de GPS-punt:
°'breede (N) °'"lengte (E)uur
Verdere zoekparameters
Certificaten

Regionale certificaten
Voorzieningen

Geef maximale afstand van de attraktie. Wilt u dat de attraktie in de gegeven instelling is, geef nul op.

Sportgelegenheden
Sportgelegenheden (alle uitschrijven)
 
binnen afstand van km vanaf de GPS-punt:
°'breede (N) °'"lengte (E)
Verdere zoekparameters
Certificaten


Regionale certificaten
Aangeboden diensten (Bij meerdere aankruisingen worden objecten opgezocht die alle aangekruiste diensten aanbieden.)

Golfbanen (alle uitschrijven)
 
binnen afstand van km vanaf de GPS-punt:
°'breede (N) °'"lengte (E)
Categorie:
Verdere zoekparameters
CertificatenRegionale certificaten
Geopend: Kies datum met behulp van kalender- JavaScript. Handicap dag:


Diensten:

Wintersportcentra / skipisten
Object voor paardensport (alle uitschrijven)
 
binnen afstand van km vanaf de GPS-punt:
°'breede (N) °'"lengte (E)
geopend in Kies datum met behulp van kalender- JavaScript.
Verdere zoekparameters
Certificaten

Regionale certificaten
Aangeboden diensten en voorzieningen:
Informatiecentra, gidsen
Informatiecentra (alle uitschrijven)
 
binnen afstand van km vanaf de GPS-punt:
°'breede (N) °'"lengte (E)
Categorie:


geopend in Kies datum met behulp van kalender- JavaScript.
Verdere zoekparameters
Certificaten

Regionale certificaten
Diensten v.h. informatieventrum:

Gidsen (alle uitschrijven)


Licentie:Weer
 zaterdag 18.11.zondag 19.11.maandag 20.11.dinsdag 21.11.
Pilsen (Plzeň)
Bewolktwestelijke wind
1°C44.4
(20:00)
Bewolkt
3°C/0°C
Natte sneeuw
3°C/2°C
Motregen
7°C/5°C

Bron: weer Meteocentrum

Toeristische informatieservice

- archiv oudere berichten -
Met de gegeven regio samenhangende gebieden

  • Křivoklátsko (Křivoklát streek) (beschermd natuurgebied)
  • Plasko streek (Folkloregebied)
  • Plzeň streek (Folkloregebied)
  • Stříbro streek (Folkloregebied)
  • het bisdom van Pilsen (ressort van episcopaat)
  • Pilsen (ressort van joodse gemeente)
  • West Boheemse territoriale bond van de Tsjechische Vissersbond (visserijgebied)

Do not click this link and this link or you will be banned!

loginImage