Vakantie in Tsjechië:CZeCOTTourmapsOost BohemenUNESCOActieve vakantieVerkeersregelingen
Ga naar het begin van de paginainhoud CZeCOT logo Toeristisch portaal van Tsjechië
Ontdek Tsjechië met CZeCOT!

uitgebreid zoeken
ČeskyDeutschEnglishEspañolFrançaisItalianoNederlandsPolskiпо-русскиSamenwerking met onsSamenwerking met ons  Kaart van de websiteKaart van de website
Reserveer accommodatie online: Aankomst: Aantal nachten:
Fotos + kaartjes Videogalerie
Virtuele bezichtigingen Weer
Toeristische programma's Belevenispakketten
Audiogalerie Landkaarten
Kalender van de evenementen  
Toeristische informatieservice
Actualiteiten
Regio

Tsjechische republiek
De regio van Pilsen
Het Boheemse Paradijs
Het Boheemse Woud
Het noordwestelijke Bohemen
Hoogland (Vysočina)
Midden Bohemen
Midden Moravië
Slatinice
Teplice nad Bečvou
Noord Moravië en Silezië
Oost Bohemen
Adelaarsgebergte en de regio Podorlicko
Het grensgebied Bohemen-Moravië
Het Grensgebied Kladsko
Velichovky
Králický Sněžník
Regio Chrudimsko-Hlinecko
Regio Hradecko
Regio Pardubicko
Lázně Bohdaneč
Praag
Reuzengebergte
Janské Lázně
Uitlopers van Krkonoše
Lázně Bělohrad
Tsjechisch Noorden
Westboheemse kuurbadplaatsen
Zuid-Bohemen
Bechyně
Třeboň
Vráž bij Písek
Zuidmoravië

Thema
Actieve vakantie
nieuws
De gids Tsjechië trotter De gids Tsjechië trotter
Tips van de Tsjechië trotter:
  • Gebruik voor snel opzoeken van de vereiste informatie fulltext op en ga naar de kaart van de server .

Aktuele tip:

Rotava - natuurmonument
Rotava - natuurmonument

Samenwerking met ons
Aanmelden bij de administratie
Partners van de server

CzechTourism logo

Tripadvisor logo

Resultaten van de enquêtes
Praag Midden Bohemen Zuid-Bohemen Het Boheemse Woud De regio van Pilsen Westboheemse kuurbadplaatsen Het noordwestelijke Bohemen Tsjechisch Noorden Het Boheemse Paradijs Oost Bohemen Hoogland (Vysočina) Zuidmoravië Midden Moravië Noord Moravië en Silezië Reuzengebergte

Westboheemse kuurbadplaatsen

Wij nodigen u uit in de streek van heilzame bronnen, rijke geschiedenis, verrukkelijke natuur en gastvrije mensen. Ook hier zult u een niet te evenaren sfeer van kuurbadplaatsen, vele opmerkelijke historische monumenten en een reeks van de natuurbezienswaardigheden, die u in andere regio tevergeefs zou zoeken, vinden. Enige bronnen zijn daadwerkelijke symbolen van deze streek geworden, zoals de bron Vřídlo in Karlovy Vary, de bronnen van het merk mineraalwater Mattoni, Magnesia, Excelsior of Richardka, de “dertiende” bron Karlsbader Becher, badoblies, het glas van het merk Moser, porselein van Karlovy Vary de burcht Loket, het kloosterTeplá, de munt Joachimstaler (later dollar) uit Jáchymov. Hier is ook de zingende fontein in Mariánské Lázně, de huizen Špalíček in Cheb, het kasteel Kynžvart of het beeld van de František in Františkovy Lázně. U heeft inderdaad een rijke keuze.

"De streek van de heilzame wateren "

Moeilijk zou een betere naam te vinden zijn voor het gebied, dat in het meest westerse gedeelte van de Tsjechische Republiek aan de grenzen met Beieren en Saksen ligt. Nauwelijks vindt men elders zo´n plaats, waar zoveel bronnen van het heilzame mineraalwater in zo´n klein gebied voorkomen zoals de bronnen in de driehoek tussen Karlovy Vary , Mariánské Lázně en Františkovy Lázně. Deze driehoek van de grootste en meest bekende kuurbadplaatsen wordt door andere kuuroorden aangevuld, die misschien niet zo zeer bekend zijn, maar die in het behandelen van patiënten niet minder uitstekende resultaten bereiken. Dat zijn de kuuroorden Lázně Jáchymov - het eerste radioactieve kuuroord ter wereld, verder Lázně Kynžvart met de bron Richardka en de kuurbadplaats Lázně verborgen midden in diepe bossen.
Het vlaggenschip van de kuuroorddriehoek zijn Karlovy Vary - de oudste, beroemdste en grootste kuurbadplaats in de Tsjechische republiek. Het symbool van de stad is de bron Vřídlo met een capaciteit van 2000 liter per minuut, die tot een hoogte van 15 meter spuit. In de stad bestaat een grote hoeveelheid van architectonische monumenten, b.v. Mlýnská Kolonáda in de nieuwrenaissance bouwstijl, en de gebouwen in „Jugendstil“ Lázně I, Keizerbad V, schouwburg Městské Divadlo, Grandhotel Moskva-Pupp, of de gebouwen in de bouwstijl van het classicisme Poštovní dvůr, Zámecká en Sadová Kolonáda of het sanatorium Richmond.

De kuurbadplaats Mariánské Lázně is een architectonische parel, gevat in een ring van heerlijke parken. Deze stad wordt als de meest uitgestrekte en mooiste tuinstad in de Tsjechische Republiek beschouwd. In de stad zelf en in de nabije omgeving ontspringen bijna 140 koude mineraalwaterbronnen. De meest waardevolle bouwmonumenten zijn Kolonáda in de bouwstijl van nieuwbarok, het empirepaviljoen Křížový Pramen, de katholieke kerk van de Maria-Hemelvaart in de nieuwsbyzantijnse bouwstijl, de orthodoxe en anglicaanse kerk, het gebouw Nové Lázně in de bouwstijl van nieuw-renaissance, de schouwburg Městské Divadlo en het gebouw van Společenský dům Casino. Vele bezoekers van dit kuuroord worden betoverd door de Zingende fontein.

De kleinste en de meest charmante uit de kuuroorddriehoek is de plaats Františkovy Lázně. Beroemd door de Franciscusbron, waardoor in de omgeving gebouwen in de bouwstijl van empire en classicisme zijn ontstaan. De stad wordt gekenmerkt door een grote bouwstijlschoonheid zodat haar de status van stedelijk monumentenreservaat is verleend. Tot de mooiste architectonische monumenten behoren de empire zuilengalerij van Luční en Solný Pramen, het gebouw Lázně II in de bouwstijl van nieuwrenaissance, de gebouwen Společenský dům, Lázně III. , Hof van Glauberbronnen en het cirkelpaviljoen boven de Franciscusbron. De grootste interesse van de bezoekers wordt beslist gewekt door het standbeeld van František.

In Jáchymov is in het jaar 1906 de eerste radioactieve kuurbadplaats ter wereld ontstaan. Spoedig daarna werd het beroemde sanatorium Radium Palace opgericht. In het jaar 1975 werd een nieuw uitgebreid behandelingsinstituut geopend, genoemd na de academicus František Běhounek.
In een rustig milieu van bossen en ongerepte natuur spreidt Konstantinovy Lázně, zich uit, die zich oriënteert op preventie, behandeling en reconvalescentie cardiovasculaire ziektes, op behandeling met bewegingsapparatuur, ziektes van stofwisseling en ademhalingsorganen. De kuurbadplaats
Lázně Kynžvart is gespecialiseerd op de niet specifieke ziektes van ademhalingsorganen en kinderen.

Monumenten

Het meest vooraanstaande centrum van de regio is sinds de Middeleeuwen de stad Cheb, die tot de oudste steden van Tsjechië behoort. De historische stadkern werd samen met de enige op het territorium van Bohemen bestaande keizerlijke palts tot het stedelijk monumentenreservaat verklaard. Het symbool van de stad is de beroemde Špalíček – de groep van elf laatgotische koopmanshuizen uit de 13e eeuw.
Een historisch monument van eerste magnitude is het kasteel Kynžvart. Dit is de plaats waar de geschiedenis van het gehele Oostenrijkse keizerrijk werd geschreven. Bovendien heeft het kasteel de prominente waardering Europa Nostra verkregen, die aan uitzonderlijke Europese bouwmonumenten na hun reconstructie wordt verleend. Bij de streek van Cheb behoort onafscheidelijk ook de typische volksarchitectuur, gerepresenteerd door gesloten vakwerkboerderijen.
In Bečov nad Teplou bevindt zich een sprookjeskasteel en burcht. In de kapel van de burcht werd het relikwieënkastje St. Maur gevonden, na de kroonjuwelen de tweede meest prominente schat van de Tsjechische Republiek. De waarde daarvan is niet te becijferen. Niet ver hier vandaan bevindt zich het premonstrantenklooster in Teplá, dat door de eeuwen heen het geestelijke centrum van de regio vormde. Bewondering verdient ook het barokke juweel van West Bohemen het Valeč.
De heerlijke natuur van de Slavkovský Les (vroeger Keizerlijk Woud genoemd) vullen belangrijke historische monumenten aan in Horní Slavkov, dat in de 16e eeuw een centrum van de ontginning van tin van Europese betekenis is geweest, en het bekoorlijke stedelijke monumentenreservaat Loket met de goed bewaarde vroeg gotische burcht in ons land. De bezoeker zal ook beslist worden geboeid door een reeks van andere historische objecten, met name door het barokke complex van klooster en kerk van St. Maria Magdalena in het dorp Chlum Svaté Maří, de stad Kynšperk nad Ohří uit 13e eeuw, bekend door kunsttimmermansambacht of het dorpse monumentenreservaat Královské Poříčí.

Vrije tijd

In de zomer gaan de toeristen op weg wandelend of op de fiets; om uit te rusten in het gebergte en de bossen, waar de uitstekende mogelijkheden zijn voor het steeds populairder wordend fietsen, alsmede voor het wandeltoerisme. Het gehele territorium van de regio is doorweven van een net van gemarkeerde wegen voor wandelaars en fietsers, die de attractieve plaatsen van historische, natuurwetenschappelijke en landschappelijke betekenis verbinden. Het aanbod om paard te rijden, wordt steeds groter.
Ook zijn hier veel mogelijkheden om watersport en zwemmen te beoefenen. Goede voorwaarden vinden de liefhebbers van zwemmen, kamperen en vissen op de stuwmeren Jesenice en Skalka dichtbij Cheb. Met name op het meer Jesenice komen de aanhangers van windsurfing, zeilen en duiken aan hun trekken.
De regio wordt langzamerhand een paradijs voor de golfliefhebber. De golfbaan in Mariánské Lázně is het oudste golfterrein in de Tsjechische Republiek. Ook de golfbaan in Karlovy Vary behoort tot de oudste en mooiste plekken van dat soort in Bohemen en Midden Europa.

Natuur

De grote hoeveelheid van natuurbezienswaardigheden, reservaten, parken en ontelbare leerpaden leidend door de sprookjesnatuur – dat zijn - kort beschreven – de natuurjuwelen van deze kuurbadregio.
Het beschermde landschappelijke gebied Slavkovský Les dat in 1974 tot een groot landschapsreservaat werd verklaard en ligt tussen Karlovy Vary, Mariánské Lázně en Kynšperk nad Ohří. De bewijzen van vroegere vulkanische activiteit zijn de vulkaanresten Komorní Hůrka bij Františkovy Lázně, Železná hůrka bij Cheb en Podhorní vrch bij Mariánské Lázně.

De informaties worden overgenomen uit de catalogus Západočeské lázně, Projektrealisatie: Euregio Egrensis

Cultuur

De regio biedt naast de vermelde mogelijkheden ook een rijk cultureel vermaak. U kunt museums in Cheb, Aš, Mariánské Lázně of in Františkový Lázně, die u de geschiedenis van de region inclusief de prominente persoonlijkheden daarvan verduidelijken, bezoeken. De muziekliefhebbers zullen beslist de festivals "Week van Johann Strauss" in Františkovy Lázně of het "Chopin Festival " en"Mozart Festival" in Mariánské lázně op prijs stellen. Deze twee steden zullen beslist ook interesse wekken door het traditioneel openen van het kuuroordbadplaatsseizoen. Een soortgelijke evenement kunt u ook in Cheb meemaken, waar ieder jaar het toeristische seizoen geopend wordt. De stad Karlovy Vary organiseert jaarlijks een prominent filmfestival.Fotos + kaartjes
Videogalerie
  • District Carlsbad (Czechtourism)
Webcameras
Toeristische objecten
Monumenten en toeristische attrakties (alle uitschrijven)
 
binnen afstand van km vanaf de GPS-punt:
°'breede (N) °'"lengte (E)
Open:
Kies datum met behulp van kalender- JavaScript.


Verdere zoekparameters
Certificaten


Regionale certificaten
Dienst:


Vervoer
Opzoeken van bus- en treinverbinding
Verkeerspunten (alle uitschrijven)
 
binnen afstand van km vanaf de GPS-punt:
°'breede (N) °'"lengte (E)
Categorie:
Verdere zoekparameters
Certificaten
Regionale certificaten

Vliegveld (alle uitschrijven)
 
binnen afstand van km vanaf de GPS-punt:
°'breede (N) °'"lengte (E)
Categorie:
Verdere zoekparameters
CertificatenRegionale certificaten

Actuele verkeersinformatie

Cultuur- en sportevenementen en maatschappelijke evenementen

Accommodatie, kuuroord, verhuur van ruimtes
Rereservering van accommodatie (alle uitschrijven)

Accommodatie zoeken

Plaats:mapa ČR
Aankomst:Aantal nachten:Vertrek: 19.11.2017
Minimale klas:

Campings en vakantiehuisjes (alle uitschrijven)
 
binnen afstand van km vanaf de GPS-punt:
°'breede (N) °'"lengte (E)
Categorie:
Klas:
geopend in Kies datum met behulp van kalender- JavaScript.
Verdere zoekparameters
Aangeboden diensten en voorzieningen:
Voorzieningen

Geef maximale afstand van de attraktie. Wilt u dat de attraktie in de gegeven instelling is, geef nul op.

Verhuur van ruimtes
Kuuroord- / wellnessinstelling

Restaurants, bars, cafés...
 
binnen afstand van km vanaf de GPS-punt:
°'breede (N) °'"lengte (E)uur
Verdere zoekparameters
Certificaten

Regionale certificaten
Voorzieningen

Geef maximale afstand van de attraktie. Wilt u dat de attraktie in de gegeven instelling is, geef nul op.

Sportgelegenheden
Sportgelegenheden (alle uitschrijven)
 
binnen afstand van km vanaf de GPS-punt:
°'breede (N) °'"lengte (E)
Verdere zoekparameters
Certificaten


Regionale certificaten
Aangeboden diensten (Bij meerdere aankruisingen worden objecten opgezocht die alle aangekruiste diensten aanbieden.)

Golfbanen (alle uitschrijven)
 
binnen afstand van km vanaf de GPS-punt:
°'breede (N) °'"lengte (E)
Categorie:
Verdere zoekparameters
CertificatenRegionale certificaten
Geopend: Kies datum met behulp van kalender- JavaScript. Handicap dag:


Diensten:

Wintersportcentra / skipisten
Object voor paardensport (alle uitschrijven)
 
binnen afstand van km vanaf de GPS-punt:
°'breede (N) °'"lengte (E)
geopend in Kies datum met behulp van kalender- JavaScript.
Verdere zoekparameters
Certificaten

Regionale certificaten
Aangeboden diensten en voorzieningen:
Informatiecentra, gidsen
Informatiecentra (alle uitschrijven)
 
binnen afstand van km vanaf de GPS-punt:
°'breede (N) °'"lengte (E)
Categorie:


geopend in Kies datum met behulp van kalender- JavaScript.
Verdere zoekparameters
Certificaten

Regionale certificaten
Diensten v.h. informatieventrum:

Gidsen (alle uitschrijven)


Licentie:Weer
 zaterdag 18.11.zondag 19.11.maandag 20.11.dinsdag 21.11.
Karlovy Vary
Bewolktwestelijke wind
1°C44.4
(20:00)
Bewolkt
1°C/0°C
Natte sneeuw
2°C/1°C
Motregen
5°C/3°C

Bron: weer Meteocentrum

Toeristische informatieservice

- archiv oudere berichten -
Met de gegeven regio samenhangende gebieden

  • Slavkovský les (Slavkov bos) (beschermd natuurgebied)
  • Chodsko streek (Folkloregebied)
  • Karlovarsko streek (Folkloregebied)
  • Stříbro streek (Folkloregebied)
  • het bisdom van Pilsen (ressort van episcopaat)
  • Pilsen (ressort van joodse gemeente)
  • Karlovy Vary (ressort van joodse gemeente)
  • West Boheemse territoriale bond van de Tsjechische Vissersbond (visserijgebied)

Do not click this link and this link or you will be banned!

loginImage